• English
  • Malaysia(MYR RM)
  • RM MYR
  • S$ SGD

No relevant currency found

Gallery Open Hour: Monday - Friday (9 AM to 6 PM) Weekend (10 AM to 4 PM) Gallery Open Hour: Monday - Friday (9 AM to 6 PM), Weekend (10 AM to 4 PM)
Deco Now! Pay Later with Atome Deco Now! Pay Later with Atome
/ /

HADIAH KONVOKESYEN PALING MENARIK

Dec 08,2022 | Natasya

Salam 1 Malaysia!

Mesti runsing fikir hadiah apa nak bagi sempena konvokesyen ni kan? Tak kisahlah untuk konvokesyen sekolah atau universiti. Jom min kongsikan idea hadiah paling menarik kita boleh bagi dekat ahli keluarga atau kawan yang konvo tu.

 

  1. Bunga

Yang ini benda wajib perlu ada min rasa. Keperluan kot? Dan tak perlu risau nak cari dekat mana sebab masa konvokesyen tu memang berderet orang akan jual jambakan bunga ni. Hehe. Favourite admin suka sangat tengok akaun instagram @rantengfloret ni sebab gubahan bunga dia memikat hati sangat!

Bunga matahari bukan bunga sembarangan, ia memberi simbol kuasa dan kekaguman kepada seseorang. Untuk konteks persahabatan dan perhubungan, matahari melambangkan kesetiaan dan ikatan yang kuat antara dua individu.

2. Bingkai hiasan

Kita boleh juga beri mini canvas with stand ini dengan ukiran nama tersendiri dalam bentuk khat dan boleh letak ucapan juga tau!

Bingkai hiasan atas kanvas tulisan khat custom

 

Bingkai hiasan khat atas kanvas custom nama

 

Bingkai hiasan tulisan nama khat

 

Bingkai hiasan khat yang custom nama, ucapan dan gambar

 

3. Bekas alat tulis atau bekas alat solekan atau dompet

Berikan bekas serbaguna ini, mereka boleh gunakan untuk letak alat tulis, duit, alatan solek dan pelbagai lagi. Eksklusif terasa bila ada nama sendiri terukir dalam bentuk khat!

Bekas alat tulis custom nama bersaiz 12.5 x 20.5 cm

 

Bekas alat tulis beserta nama dalam khat bersaiz 15 x 24 cm

 

4. Buku nota

Ada pelbagai benda perlu disediakan dan dikemaskini selepas tamat konvokesyen, berikan mereka buku nota terukir nama dalam bentuk khat yang unik terukir dalam bentuk topi, kapal, bumi dan sebagainya! It will left them with a good impression somehow! Sebab unik.

Buku nota berilustrasikan tulisan khat

 

Buku nota berilustrasikan tulisan khat dalam bentuk kapal dan bumi

 

5. Bingkai hiasan dinding

Yang ini boleh gantung di rumah. Evergreen hadiah bingkai hiasan dinding ni sebab dia jadi sebahagian daripada dekorasi rumah dan beri identiti tersendiri pada yang memilikinya. Mesti si penerima akan gunakan dalam jangka masa yang sangat panjang!

Bingkai hiasan dinding custom nama dalam khat

 

Bingkai hiasan dinding custom nama dan ucapan

 

Bingkai hiasan dinding custom nama dalam khat

 

6. Jam

Jam tangan juga tidak kurangnya, sesuatu yang akan digunakan sentiasa tau! si penerima akan sentiasa teringat anda apabila melihat jam yang dipakainya.

Jam tangan wanita

7. Tudung

Perempuan tak pernah cukup dengan satu helai tudung, jangan risau, ini antara pilihan terbaik dan hadiah yang menggembirakan hehe. Yang penting lihat tona warna tudung itu sesuai tak dengan pemakainya nanti.

Tudung

 

8. Bag

Yang ini sangat praktikal sebab selepas konvokesyen kebiasaannya si penerima akan banyak merantau mencari pengalaman hidup. Bag ini akan sentiasa menemani mereka sepanjang perjalanan hidup mereka (selagi bag itu bertahan lama, belilah yang berkualiti tinggi hehe).

Bag lelaki

 

Bag wanita

 

Semoga tips ini bermanfaat!

Comment

Name
Email
Comment